Tänä vuonna vappu tarjosi mahdollisuuden neljän päivän vapaaseen, joten ei kun pakattiin autoon lepo-, meno- ja vaellusvaatteet ja perjantai-iltana hurautettiin matkaan. Juvan ABC tarjosi ystävällisesti vesipisteestä tankin täyteen vettä yhdellä eurolla, ja matkan kohde olikin ystäväperhe mutkaisen tien takana Juvalla. Illan aikana koettiin  "kesän" ensimmäinen ukkonen ja taivaalla komeat sateenkaaret.

  Lauantaina matka jatkui HIrvensalmelle 50-vuotispäiville. Satulinna oli hieno tuttavuus, saunamaailmassa erityisesti savusauna oli tutustumisen arvoinen  Myös ruoka oli erinomaista: hienosti oli synttärisankari juhlansa järjestänyt! Jos siis joskus ajelette tuolla suunnalla, niin käykää katsomassa paikkaa. Luontopolku muuten lähtee heti päärekennuksen nurkan takaa, jos kaipaa pientä jaloittelua.

Sunnuntaina matka jatkui Lahteen sukulaisiin, ajeltiin rauhassa pikkuteitä pitkin Vääksyn kanavan kautta. Kanavan rannan kahvioon näyttivät olevan koiratkin tervetulleita, joten siellä nautittiin auringonpaisteessa kesän ensimmäiset jätskikahvit. 

Kuva Vääksyn kanavalta, aika idyllisen näköistä. Eikä vielä tietenkään kovin kesäistä, ehkä ekoja aurinkoisia ja lämpimiä päiviä koko keväänä.

Vapunaattoaamuna suuntasi Burren nokka kohti Evon luonnonpuistoa. Hetki harhailtiin opastuksen harhauttamana sinne tänne, ja lopulta päädyttiin aloittamaan retki Luontokeskukselta. Eväät reppuun, koira hihnaan ja menoksi! Suosittelemme ottaman mukaan myös kartan jonka Luontokeskukselta saa: reitit oli vähän huonosti merkitty, tassun jäljet kadotettiin heti alkumetreillä...gpskin oli kotona, eli kaupunkilaiset lähti luontoretkelle... Sinänsä oli mielenkiintoisia maastoja: kun vihdoin löysimme takaisin reitille, se kulki kilometrin verran harjua pitkin, jääkausi oli maastoa muokannut erikoisesti. Ja mikäpä oli kävellä merkityllä ja merkitsemättömällä polulla, aurinko paistoi ja sinivuokot kukkivat rinteillä. Eväät syötiin ja laavun löydyttyä paistettiin makkarat. Reilun kolmen tunnin lenkin jälkeen oltiin takaisin autolla ja matka jatkui takaisin Lahteen ja skumpalle paljuun.   

Vapunpäivänä sitten köryyttelimme viitostietä suoraan takaisin kotiin: kova tuuli otti Burreen yllättävän kovasti, mutta muuten reissu sujui kyllä erinomaisesti, ja Burre palveli meitä oikein hyvin!